NOVOSTI

Lit link festival (ili Književna karika) međunarodni je književni festival čiji su ovogodišnji gosti_šće, uz domaće autoric_e, pisci i urednici_e iz engleskog govornog područja. Autori_ce će na svakom od bilingvalnih programa, u Zagrebu, Labinu i Rijeci, čitati fragmente svojih djela, koji će za tu prigodu biti prevedeni i tekstovi prijevoda projicirani na hrvatskom i engleskom jeziku. U čitanja će uvesti diskusije s autorica_ma o njihovim književnim praksama i iskustvima rada na različitim književnim poljima.

Program će pružiti dinamičan doživljaj svima zainteresiranima za suvremenu književnost i izdavaštvo, osobito onima s inklinacijom prema anglofonoj književnosti

Na ovogodišnjem programu sudjeluju:
Autori_ce: Nell Zink (SAD), Jessi Jezewska Stevens (SAD), David Szalay (UK), Magdalena Blažević, Olja Savičević Ivančević, Eva Simčić, Zoran Ferić, Dora Šustić, Tea Tulić, Jurica Pavičić, Želimir Periš, Sven Popović, Nora Verde, Marija Andrijašević, Željka Horvat Čeč, Toni Juričić, Maja Ručević.

Urednici_e i izdavači_ce: Denise Rose Hansen (Lolli Editions, London), Laurence Colchester (Bitter Lemon Press, London), Ellah Wakatama (Canongate Books, London/Manchester), Buzz Poole (Sandorf Passage, Portland, Maine), James Tookey (Peirene Press, London), Dredheza Maloku (Daunt Books, London).

Ulaz na programe je besplatan.
Događanja festivalskog izdanja Lit link 2022 održavat će se između 7. i 10. srpnja, u Zagrebu, Labinu and Rijeci. Uz hrvatske će sudionike, gosti_šće festivala biti pisci, urednici_e i izdavači_ce iz Francuske, Kanade, Belgije i Švicarske, područja povezanih francuskim jezikom.
Ovogodišnja Književna karika ili Lit link festival 2021 održavat će se od 6.10. do 9.10.2021. u Labinu, Rijeci i Zagrebu.
Ljetni događaji Književne karike ili Lit link festivala 2020 održavat će se 16.7. (Zagreb) i 17.7.2020. (Rijeka). Uz hrvatske sudionike, gosti festivala bit će pisci, urednici i izdavači iz Slovenije.

Dodatni jesenski program festivala bit će održan 12.12.2020. u Beču s hrvatskim i austrijskim sudionicima.
Književna karika ili Lit link festival 2019 održavat će se od 27. 6. do 29. 6. 2019. u Puli, Rijeci i Zagrebu.

Uz hrvatske sudionike, gosti festivala bit će pisci, urednici i izdavači s njemačkog govornog područja (Njemačka, Austrija, Švicarska).

Dodatna večer festivala bit će održana 30.6. u Ljubljani, u suradnji s Cankarjevim domom.